Ostin papuja kaupassa käydessäni extempore, josta tuli mieleeni tehdä chili con carnea.

500 g naudan jauhelihaa

1-2 punasipulia

1 -3 valkosipulinkynttä

öljyä

1 kg tomaattimurskaa

kuivattua chiliä

kidneypapuja

tilkka vettä

sokeria

mustapippuria

suolaa

fond du chef

Paista jauhelihaan nätti rusketus tilkassa öljyä korkealaitaisessa pannussa. Lisää silputut sipulit ja kuulottele ja lisää hetken kuluttua pilkottu valkosipuli. Älä ruskista enää. Lisää tomaattimurska, vesi, fond du chef, sokeri, chiliä ja mustapippuria. Keittele kokoon 30 min ja keitä sitten riisit ja muhita vielä riisien kypsennysaika. Vähän ennen kuin riisit on valmiit lisää valutetut pavut. Maista ja mausta vielä lisää, sillä pitää olla vähän potkua. Äläkä unohda suolaa. Nauti riisin kanssa.

On se vaan ihanaa... Kunnon tomaattista jauhelihakastiketta ei voita mikään, ja tässä oli vielä potkuakin aika reilusti, kun hölväsin vähän sen chilin kanssa :) mutta vähän pitää sattua, että tietää syöneensä :D