Minkähän puutosta on kun tekee koko ajan mieli lohta. No kalarasvojen joo, mutta miksi juuri lohta! Lohenhimo on ollut jo pitkään ja aina vaan jatkuu. Tällä kertaa tein lohisalaatin johon lohen lisäksi tuli ihan kaupassa tapahtuneen insipiroitumisen myötä vuohenjuustoa. Tällä kertaa tarttui matkaan kokeilumielessä kevyempää vuohenjuustoa. You know, sitä pötkylää jossa on vuohen kuva ja jonka nimeä en nyt millään saa päähäni. Niin siitä vähän kevyempi versio.

Leivästä sanotaan että jos kuoren alla on iso kupla, niin leipuri on mennyt leivän ja kuoren väliin. Aika järjetön sanonta, mutta tättä on kyllä käynyt niin että juustontekijä on mennyt juuston ja kuoren väliin. Tämä on vielä se vähemmän reikäinen pää. Toisessa päässä oli melkein puolen juuston suuruinen reikä :( Olisi pitänyt valittaa tuosta, mutta en sitten saanut aikaiseksi.

Juusto itsessään oli ihan hyvää. Ei sitä välttämättä osaisi kevytjuustoksi arvata jos ei maistaisi niitä peräkkäin. Että kerrankin ihan  jees kevytvaihtoehto.

Juustot kävivät tosiaan pikaisesti mahd. kuumassa uunissa ottamassa vähän rusketusta pintaan, ja sitten vain lautaselle.

Muutoin salaattiin tuli sitten savustettua lohta, kananmunaa, salaattia, kurkkua ja tomaattia. Ja oli niin hyvää. Voisin syödä tällä hetkellä pelkästään lohisalaattia. Nam. Omituista :)