Päivällisen valkosipulipettymyksen jälkeen vuorossa oli naudan sisäfilettä. Ihanaa! Sitä en olekaan syönyt ikuisuuksiin. Lihan otin huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista.

Aloitin perunoiden teolla. Ostin tässä ihan kiinnostuksesta kerran Meiran yrttistä perunakuorrutetta. Nyt testasin sitä. Pussin mausteina ovat suola, sipuli, rosmariini, timjami, mustapippuri, persilja, kirveli ja rakuuna.

Eli pussin ohjeen mukaan 6 keskikokoista perunaa, 2 rkl öljyä, 1 pussi maustetta

Pesin perunat ja lohkoin. En kuorinut, koska kuorelliset perunat on ihania. SItten laitoin perunat kulhoon ja öljyn ja mausteen perään. En laittanut ihan koko pussia, koska tuntui että sitä tuli muutenkin aika paljon. Perunat uuniin 200 astetta ja 30 min.

Sienikastikkeen tein ensimmäistä kertaa ikinä kuivatuista sienistä. Ennen olen aina pakastanut, mutta tänä vuonna kokeilimme kuivaamista. Sienet laitettiin likoamaan ennen valmistusta. Likoamisaikaa oli n. 1h, joka oli liian vähän, olisivat saaneet olla vielä hetken kauemmin. Nostelin sienet liottamisen jälkeen pannulle ja annoin kuivahtaa hetken, niinkuin tuoreita sieniäkin. Lisäsin voita ja sipulia. Kuulottelin hetken ja sitten vielä kermaa sekaan ja mausteeksi suolaa ja valkopippuria.

Paprikat pilkoin isohkoiksi paloiksi ja paistoin hetken pannulla voissa. Vain sen verran että saavat vähän väriä, niiden ei pidä olla lötköjä. Maustoin paprikat soijakastikkeella, ja siitä tuli ihan hyvää. Myös balsamiviinietikkaa voi kokeilla.

Pihvit teki mieheni. Meillä se on aina perinteisesti ollut miesten homma. Ja ihanaa.. hän yleensä pitää täysin kypsästä pihvistä, ja paistaa minulle hieman raaemmat kuitenkin. Mutta hän olikin tänään kokeilunhaluisella tuulella, ja vain käytti pihvelöitä pannulla voissa. Ne olivat sisältä todella raakoja. Tykkäsin siis :) veren pitää vähän sisäfilettä syödessä roiskua :D pihveille mausteeksi omalle lautaselle laitoin hieman valkopippuria ja suolaa.

Ruuan mausta täytyy sanoa, että liha ja paprikat olivat täydellisiä. Sienikastikkeessa oli se liotusvika ja perunoissa se, että tuo kuorrutemauste maistui todella teolliselle. Parempaa olisi tullut jos olisin vain itse heittänyt perunoiden päälle suolaa, timjamia ja rosmariinia. Muistan joskus jossain syöneeni ihan hyviäkin perunoita mitä oli tehty jollain tuollaisella kuorrutteella, mutta mitä lie sitten ollutkaan, ei ainakaan tuota.