Tällaista jauhelihakastiketta päädyin tekemään, kun Isäntä ei ole viime aikoina oikein kamalasti innostunut noista tomaattipohjaisista kastikkeista, mutta itsellä teki sellaista mieli. Tässä on hieman tomaattia, mutta ei kuitenkaan niin paljon, että se Isäntää olisi kovin paljon harmittanut.

400 g jauhelihaa

öljyä paistamiseen

2 kevätsipulia, valkoiset osat viipaloituna ohueksi, vihreät osat paloiteltuna n. 1 cm paloiksi, pidetään erillään valkoisista osista

1 punainen paprika

200 g tuoreita herkkusieniä

1 prk säilöttyjä tomaatteja

hieman jonkinlaista juustoa (minulla kevätsipulicheddaria)

1 tl sokeria, 1 kasvisliemikuutio, mustapippuria, cayannepippuria, paprikamaustetta, (suolaa)

Paista jauhelihaan öljytilkassa kaunis väri, lisää sipulin valkoiset osat ja kuulottele. Lisää neljään osaan paloitellut herkkusienet sekä paloiteltu paprika. Paista hetki. Lisää tomaatti sekä mausteet. Anna kiehua kovalla lämmöllä, esim. 3-4 n. 15 min, että sakenee. Tarjoa pastan kanssa.

Oli tosi hyvää, ei ollenkaan niin raskasta kuin yleensä tomaattikastikkeet tuppaavat olemaan, tomaatin ollessa se pääraaka-aine. Tässä oli niin paljon kaikkea muutakin tomaatin lisäksi, että maistuivat hyvin läpi.

Oikein herkku kastike minulle joka haluan omaani paljon kasviksia ja tomaattia sekä Isännälle, joka ei niin siitä tomaatista sitten tykkää. Teen toistekin kyllä jotain tämäntyyppistä viritelmää.

Nuo herkkusienet ovat aina olleet minulle jotenkin sellainen aliarvostettu tuote, mutta ehdottomasti olen alkanut nyt niistä pitämään. Olen moneen otteeseen grillannutkin niitä tänä kesänä, ja muutenkin pikku hiljaa alkanut lisätä niitä erilaisiin ruokiin. Ei ne ole yhtään niin ällöttäviä kuin joskus kuvittelin :D