Katsoin tuossa joku kuukasi sitten elokuvan jossa syötiin munasalaattia. Siitä tulikin sitten innostus että sitä pitäisikin itse tehdä. Koskaan en ole ennen tehnyt enkä syönytkään, joten sikäli jännä tilanne edessä. Usemmankin kerran sitten katselin ohjeita netistä ja lopulta tämä ohje herätti mielenkiintoni. Ei taida olla ihan basic-munasalaatti, mutta kuulosti hirmuisen herkulliselta. Alla kuinka itse sen tein.

6 kananmunaa

100 g pekonia

1 maustekurkku

1 pieni sipuli

100 g majoneesia

200 g turkkilaista jugurttia

Keitä kananmunat kypsiksi ja jäähdytä hyvin. Paista pekonisiivut rapeiksi ilman rasvaa. Valuta paistamisen jälkeen talouspaperin päällä ylimääräiset rasvat pois tai niistä tulee inhottavaa töhnää sinne salaatin sekaan. Pilko sipuli pieneksi, laita lävikköön ja huuhtele hetki kylmällä vedellä, vie pois kirpakkuutta (tämä on oikeesti testattu). Valuta hyvin. Pilko myös maustekurkku, kananmunat ja pekoni pieneksi. Sekoita.

Lisää salaatin päälle majoneesi sekä jugurtti. Sekoita. Alkuperäiseen ohjeeseen kuului myös piparjuuritahna, mutta ei meillä sellaista ollut joten ilman mentiin. Tarkoitus on kyllä etsiä sitä kaupasta kunhan muistan ja kokeilla senkin kanssa. Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.

1331049258_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aivan jumalaisen hyvää ihan näinkin, ilman piparjuuritahnaa. Täytyy tosiaan vielä kokeilla sillä tahnallakin, vieläkö tämä tästä voi vielä parantua. Olen suunnitellut että teen voileipäkakun ja testaan tätä sinne väliin, kävisi epäilemättä loistavasti. Suunnatonta herkkua ja isäntäkään ei voi pitää näppejään erossa tästä. Tätä on ehditty jo muutaman kerran tekemään ja aivan taatusti tehdään vastakin. Loistava ohje!