Ohjeen tähän kakkuun otin Henskikseltä, joka oli tehnyt Rodeo-kakun energiajuomasta. Minähän en energiajuomia käytä, joten tein tämän sitten appelsiinilimpparista. Alkuperäinen ohje linkin takana.

Pohja:

n. 70 g kaurakeksejä

n. 30 g sulatettua voita

Täyte:

2 liivatelehteä

1/4 dl limsaa

100 g maustamatonta rahkaa

1 dl Flora vanillaa

2-3 rkl sitruunamehua

Kiille:

n. 1 dl limsaa

1 liivatelehti

Murskaa keksit. Sekoita keksimurun sekaan sulatettu voi ja painele seos 15 cm irtopohjavuoan leivinpaperoidulle pohjalle. Tee täyte. Laita liivatteet 5 min kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna mikrossa 1/4 dl limsaa ja sekoita hyvin puristetut liivatteet siihen.

Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi ja lisää rahka ja sitruunamehu. Lisää lopuksi joukkoon liivateseos ja sekoita kunnolla. Kaada täyte vuokaan pohja päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa 2-3 tuntia.

Tee kiille. Laita liivate kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna 1/4 dl limsaa mikrossa ja sekoita puristettu liivate siihen. Lisää loppu limsa, sekoita ja kaada kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa pari kolme tuntia tai yön yli.

Juustokakut on kyllä aivan ihania, mutta olen melko tupelo niiden(kin) tekemisessä :D Tällä kertaa kävi niin, että tuo pinnan kiille karkasi johokin, ja on siksi noin hailakka tuossa pinnalla. Mutta no, maku oli ainakin kohdillaa. Kiitos Henskikselle ohjeesta, itse kun olen ihan käsi muuttamaan reseptejä sopiviksi tuohon pikkuvuokaani. Tämä oli minusta tosi helppo kakku tehdä, eli teen varmaan uudemmankin kerran.