En ole koskaan laittanut mitään parsasta. Kaikki siitä niin toitottavat, joten kokeilemisen halu oli suuri. Näinpä ostin sitten nipun vihreää parsaa ja netistä ohjetta etsimään. Pekonilla päällystettyjen parsojen ohje löytyi täältä ja juustopasojen Pastanjauhantaa-blogista. Alkuperäiset ohjee löytyvät linkkien takaa, ja tässä on minun versioni.

Huuhtele ja valuta kuiviksi parsat. Napsauta kovat päät irti ja kuori vähän varsia perunankuorimaveitsellä.

Pekoniparsa:

1/2 nippu vihreää parsaa

1 pkt pekonia (140 g)

Kääri jokaisen parsan ympärille pekonisiivu. Paista pannulla ensin saumapuoli alaspäin pienessä tilkassa öljyä n. 3 min, riippuen parsan koosta. Nosta talouspaperin kautta nautittavaksi.

Manchego-juustoparsa

1/2 nippua vihreää parsaa
loraus öljyä
hyppysellinen merisuolaa
puolikkaan sitruunan mehu
pieni kourallinen vastaraastettua manchego-juustoa

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta parsat uunivuokaan, jonka pitää olla tarpeeksi suuri, jotta parsat mahtuvat yhteen kerrokseen, mutta se ei saa kuitenkaan olla liiankaan suuri. Valuta parsoille öljyä ja merisuolaa, minkä jälkeen parsoja paahdetaan uunissa suunnilleen vartin verran. Tasaisemman paahtojäljen takaamiseksi pannua voi jossain välissä hieman heilutella. Nosta parsat lautaselle, valuta situunamehu päälle ja juustoraaste päällimmäiseksi.

Tällaisia pötkylöitä niistä tuli. Pekoniset olivat paljon parempia, niistä kun  ilmeytyi paiston aikana parsoihin ihanaa sianrasvaa :D mutta ihan hyviä olivat molemmat.