Aika paljon on tullut viimeaikoina syötyä tomaattipohjaisia jauhelihakastikkeita ja Isäntä esitti toiveen, että pidettäisiin vähän taukoa :) Hän kun ei ole oikein tomaatin suurin ystävä ja kun sitä saa syödä monta kertaa viikossa niin varmasti alkaa tökkiä. Joten nyt Isännän toiveesta tomaatin käyttöä on hetkellisesti (?) vähennetty.

Perunat olivat päässee jääkaapissa itämään niin pahasti ettei niitä oikein enää kehdannut käyttää. Suunnitelmat meni siis uusiksi ja teinkin pastakastikkeen:

400 g jauhelihaa

2 sipulia

(valkosipulin kynsi)

n. 1 dl vehnäjauhoja

vettä

1 rkl tomaattipyrettä

mausteita: suolaa, pippureita, paprikajauhetta yms

Ruskista liha voissa ja lisää sipulit kuullottumaan. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja anna hetken kypsyä. Ei saa kuitenkaan tulla kovin paljoa ruskistetun makua. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta ja anna tekeytyä pastan keitinajan. Tarkista maku ja tarjoa.

Tuohonkin vähän lipsahti tomaattia pyreen muodossa, mutta ei paljoa kuitenkaan. Ihan väriksi vaan :D Ja hyvää oli Isännäkin mielestä.