Käydeässäni tässä taannoin Torerossa syömässä, huomasin siellä ruokalistassa Manchego-etanoita. Niitä en silloin ruvennut testaamaan, mutta seuralaiseni kanasalaattiin kuului hassuja juustokeksejä, joissa oli tätä samaista juustoa. Keksi olivat tosi hyviä, jännitävän makuisia. Siksipä ruokailun päätyttyä piipahdimme muille ostoksille Mestarin Herkkuun, ja tokihan jäin jumiin siihen juusto-osastolle. Siinä kun oli myyjäkin paikalle kertoilemassa juustoista, niin mukaan tarttui tällainen kuusi kuukautta kypsytetty Manchegojuusto.

Manchegojuusto on lampaanmaidosta valmistettua espanjalaista juustoa. Maku on aika voimakas, ja hieman tuli parmesaani mieleen. Ei kuitenkaan paljoa. Rakenne oli parmesaanimainen, eli melkoisen kovaa. Herkullista varmasti juustolautasella, mutta ruokiin ehkä kuitenkin aavistuksen liian pliisu.