Henskis ja Vaahtera antoivat minulle blogissaan haasteen. Kiitos vain, edellisestä olikin jo aikaa ja näiden täyttäminen on hauskaa puuhaa.

Ensin Henskiksen kysymykset:

1. Mikä on parasta kesässä?
Parasta on se, kun on lämmintä ja luonto on niin uskomattoman kaunis. Erityisesti tuo kauneus korostuu näin alkukesästä kun ruoho ja puut on oikeasti tosi virheitä. Loppukesästä värit alkaa jo haalistua. Sitten onkin aika nauttia siitä lämmöstä :)

2. Mitä grillaat eniten? Vai grillaatko mitään?
Itsehän en varsinaisesti grillaa, sillä meillä se on perinteisesti ollut miesten hommia. Mutta tuleehan siinä mukana usein pyörittyä ja mukana olen tietysti myös päättämässä siitä mitä grillataan. Tavallisin grillausyhdistelmä on joku liha (kana/possu lähinnä) ja kasviksia jossain muodossa. Makkaraa ei grillata oikeastaan koskaan. Kunnon makkaraa tulee vain oikealla puusta tehdyllä tulella ja tikun nokassa paistettuna.

3. Mikä on viimeisin elokuva jonka olet nähnyt?
Beverly Hillsin Kyttä :D

4. Tilaatko lehtiä? Jos tilaat, niin mitä?
Jo vuosia minulle on tullut vain Maku-lehti. Mitä sitä voisi muuta ihminen tarvita.

5. Onko sinulla lemmikkieläimiä?
Onhan meillä Juniori ja Esikoinen. Juniori on 3 v Coton-uros ja Esikoinen 6 v maatiaiskattipoika. Vilskettä siis riittää :)

6. Suklaa vai salmiakki?
Näistä kahdesta ei kyllä ihminen voi valita… Jos tekee suklaata mieli niin ei siinä salmiakit auta ja toisinpäin.

7. Syötkö juhlissa mieluummin suolaista vai makeaa?
Suolaista ehdottomasti. Jos on voileipäkakkua niin sitä en voisi jättää koskaan väliin. Täytekakut ei oikein nappaa, paitsi suklaaversioina.

8. Mikä oli lempiohjelmasi lapsena?
Nyt tuli kyllä paha. Pikku Kakkosta kyllä katsoin tosi paljon, mutta ehkä kuitenkin joudun vastaamaan Alfred J. Kwak. Se oli ihan mielettömän jännä eikä ole menettänyt hohdettaan ajan saatossa. On ihan yhtä huippu kuin ennenkin.

9. Mihin kellonaikaan menet yleensä nukkumaan?
Arkisin yritän mennä viimeistään yhdeksältä, mutta valitettavasti se näin kesäaikaan lipsuu jatkuvasti sinne kymmeneen puoli yhteentoista. Aamulla väsyttää sitten.

10. Keräiletkö mitään?
Ehkä voisi sanoa että keräilen keittokirjoja ja vanhaa lasia, erityisesti värillistä. Eikä mikä tahansa metsänvihreä hirvitys kelpaa vaan tietyt sävyt vain kiinnostaa. Ja keittokirjoja voisin sanoa keräileväni siksi, että en todellakaan laita niistä suurimmasta osasta ruokaa, mutta ne vaan on niin ihania ihan vaan vaikka selata.

11. Laitatko leivän päälle (levitteen jälkeen) ensin juuston vai kinkun?
Ehdottomasti ensin juusto ja sitten kinkku. Isäntä laittaa juuri toisinpäin ja jos on tehnyt epähuomiossa minullekin leivän niin päin niin piru vie kyllä korjaan ne :D Yleensä osaamme jo tehdä toisillemme voikkikset oikeassa järjestyksessä.

Ja sitten Vaahteran:

1. Jos Suomea ei lasketa, minkä maan leivontakulttuuri miellyttää eniten?
Aika vähän tulee leivottua, joten ehkä sellaista varsinaista suosikkia on vaikea löytää tällä perehtyneisyyden tasolla...

2. Lemppari jätskimakusi?
Ehdottomasti nyt Ingman Creamy Mudcake-jäätelö.

3. Mitä grillaat mieluiten?
Ks. vastaus Henskiksen kysymykseen nro 2. Ei oikein lempparia siis löydy tältä saralta, kaikki menee.

4. Onko talviturkki ja heitetty?
Viikko sitten heitin talviturkin Päijänteessä.

5. Lemppari ruokaan liittyvä tv-ohjelma?
Tykkäsin kamalasti James Martininin jälkiruoka/makeat leivonnaiset ohjelmasta joka tuli tuossa alkuvuonna muistaakseni Neloselta. Nimeä en muista, mutta ohjeet oli aina sellaisia, että ei todellakaan mahdottomia toteuttaa ja jokainen tuntui siltä että sen voisin ihan hyvin itsekin tehdä ja tykätä. Hankintalistalla onkin James Martinin jälkiruokakirja.

6. Sellainen taito, minkä haluaisit opettaa lapsillesi, lapsenlapsillesi jne?
Kyseessä ei ole varsinaisesti taito, mutta haluaisin että lapseni oppisivat maistamaan uusia juttuja ennakkoluulottomasti. Eniten ärsyttää se, että ei suostuta edes maistamaan ja hermo varmaan menisi jos omat lapseni olisivat sellaisia.

7. Mitä ruokaa voisit syödä viikon putkeen?
Ehkä jotain pastaruokaa... Mahdollisesti oikein kunnon spagetti bolognesea pystyisi syömään noin pitkään. Eipä ole koskaan tullut kokeilleeksi :)

8. Oletko syönyt lapsena jotain kummallista (multaa, hiekkaa tms)?
En tiettävästi kyllä ole syönyt.

9. Syötkö laskiaispullasi mieluummin mantelimassalla vai hillolla?
Ehdottomasti hillolla. Jos on mantelimassaa, niin jää kyllä meikäläiseltä syömättä.

10. Millaisen kakun voisit leipoa juuri tänään?
Kyllä se juustokakku on tänään, eilen ja tulevaisuudessa meikäläisen juttu.

11. Tärkein keittiövälineesi?
Pahanpa pisti... Eipä tuosta kokkailusta taitaisi tulla mitään ilman kunnon veistä. Fiskarsin Functional Form-veitset ovat ihan ehdoton meillä.

Minä olen nyt kamalan tylsä enkä keksi enää uusia kysymyksiä. Tämä haaste näyttäisi kiertäneen jo jotakuinkin kaikilla, joten annetaan olla tällä kertaa :)