Mistähän minä tästä ruokalajista luinkaan ja heti oli olo että pakko tehdä. Tykkään noista kaikista muussijutuista, siis ihan perusmuussista, lihaperunasosevuoasta yms. Ohje oli taas mukaelma monista muista ohjeista.

Muussikuorrute:

n. ½ kg perunoita

maitoa

suolaa

voita

2 kananmunaa

Jauhelihakastike:

400 g jauhelihaa

sipuli

sieniä

1 prk tomaattipyrettä

porkkanaa

vihreitä papuja

worcestershirekastiketta

tilkka vettä

suolaa

mustapippuria

Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Perunoiden keittoajalla tee lihakastike. Ruskista jauheliha, lisää sipulit ja sienet ja kuulottele hetki. Lisää kuorittu ja pieneksi pilkottu porkkana sekä paloitellut pavut. Lisää tomaattipyre ja purkin huuhdevesi. Mausta w-kastikkeella, suolalla ja mustapippurilla. Anna tekeytyä kunnes muussi on valmis. Tee löysä muussi survomalla perunat ja lisäämällä maitoa reilusti. Mausta suolalla ja voilla. Lisää kaksi rikottua ja kevyesti vatkattua munaa. Kaada lihakastike uunivuoan pohjalle ja kaada muussi päälle. Paista 225 asteessa n. 45 min kunnes muussi saa väriä.

Tosi hyvää oli, w-kastiketta olisi saanut olla vielä enemmänkin. Tykkäsin kyllä kovin, mutta Isäntäpoloinen ei oikein välittänyt. Vaikka tämä olikin hyvää, niin ei kuitenkaan ihan niin hyvää kuin jo kauan sitten tekemäni Jamie Oliverin Fantastinen kalapiirakka, joka oli TAIVAALLISTA. Mutta saattaisin tehdä tätä toistekin.