Pakastimessa on jo pitkään ollut paketti seitiä, että tekisin siitä kalakeiton tms. En vain ole saanut aikaiseksi. Nyt sitten kuitenkin innostuin tekemään kalapuikkoja, kun luin jostain blogista jonkun tehneen niitä. Ohjetta katsoin sitten kuitenkin Makun sivuilta.

400 g pakasteseitiä

1 dl vehnäjauhoja

1 muna

2 dl korppujauhoja

1 tl sitruunapippuria

3 rkl rypsiöljyä (minä mitään öljyä käyttänyt vaan kunnon voita!)

Sulattele seitiä jonkin aikaa huoneenlämmössö, että veitsi pystyy siihen. Leikkaa 12 palaan. Kaada yhdelle lautaselle vehnäjauho, toiselle rikottu ja sekoitettu muna ja kolmannelle korppujauhot. Sekoita sitruunapippuri korppujauhoihin. (Minulla 1 muna ei riittäänyt, mutta 2 dl korppujauhoja oli ihan liikaa.)

Kieritä kalapuikot ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna öljy pannussa ja paista kalapuikot joka puolelta kauniin värisiksi.

Tarjoa perunamuussin ja lisäkkeiden kanssa.

Meillä lautasella oli kalan lisäksi muussia, porkkanoita ja raejuustoa, joka on aivan taivaallista sekoitettuna muussiin, kun se on kylmää ja muussi kuumaa. Ah!

Todella hyviä tuli. Ihan erilaisia kuin kaupan vastaavat. En olekaan koskaan ennen tehnyt itse kalapuikkoja, mutta saattaapi olla että teen vielä uudemman kerran.