Vihdoin sain tehtyä sienirisottoa. Löysin oikein tatteja, joten niistä sitten tätä italianherkkua tekemään. Perusohjehan on se sama, mitä aina käytän, pienillä muutoksilla. Mutta laitetaan se nyt ihan pitkästä aikaa tänne taas esille.

risottoriisiä (n. 1 dl raakaa riisiä per syöjä)

sipulia

sieniä (tatteja, kanttarelleja, suppilovahveroita, mitä tahansa)

öljyä

kasvislientä (vettä ja liemikuutio)

valkoviiniä (käytin kylläkin roseeviiniä)

parmesaania (mulla oli taas sitä pecorinoa)

ripaus valkopippuria

Kuumenna kasvisliemi. Pidä kiehuvana. Kuumenna öljy kattilassa. Kuulota sipulit ja sienet öljyssä ja lisää riisi. Sekoita koko ajan, kunnes riisi muuttuu kuultavaksi. Lisää valkoviini (n. 1-2 dl) ja anna kiehua kunnolla pois, ennen  kuin alat lisätä kasvislientä. Lisää aina n. 1 dl kerralla ja sekoita ja anna kiehua taas pois, ennen kuin lisäät nestettä. Älä häivy hellan äärestä, palaa helposti pohjaan. Hellan asteikolla 1-6 2-3 on aika hyvä lämpö.

Lisäile nestettä kunnes riisit ovat lähes kypsiä, ei enää kovia, mutta purutuntumaa löytyy. Lisää vielä nestettä, risotto saa olla aika märkää.

Lopuksi sekoita joukkoon parmesaaniraaste, voinokare ja valkopippuria. Anna sulaa. Maista ja lisää suolaa jos ei ole tarpeeksi. Tarjoa heti.

Me syötiin tätä ekana päivänä uunissa tehtyjen broiskupihvien kanssa, maustettu suolalla ja valkopippurilla, sekä salaatin kanssa. Väristä tuli vähän hurja kun laitoin sitä roseeviiniä ja kun osa sienistä oli punikkitattia, jostai irtoaa väriä.

Hyväähän tämä oli, mutta kyllä tykkään silti kanarisotosta eniten. Ja sekin vaikuttu makuun, kun ei ollut sitä parmesaania vaan pecorioa, joka kyllä on hyvää, mutta ihan täysin ei anna sitä täyteläistä risoton makua siihen.