Ohje on Kotiruoka-kirjasta. Määrät ovat ihan normaalit leipätaikinamäärät, eli 0,5 l vettä, pussi kuivahiivaa, suolaa, sokeria ripaus, jauhoja, öljyä. Tässä ohjeessa vain vesi on kylmää, johon hiiva sekoitetaan. Eli hiiva sekoitetaan kylmään veteen, lisätään suola, sokeri ja öljy. Lisätään jauhoja kunnes on hyvä leipoontuva taikina. Annetaan kohota 2-3 h liinan alla. Sekoitetaan yrittivoi. Eli voita, n. 25 g/leipä, eli ohjeesta tule 4 kpl. Silputaan yrttejä, minulla ruohosipulia, timjamia, persiljaa, kreikkalaista oreganoa.

Jaa taikina neljään osaan. Kauli yksitellen jokaisesta levy, levitä sille yrttivoita, kääri ja nosta pellille. Annan kohota 30 min ilman liinaa. Tee vinoja viiltoja kohonneen leivän pinnalle, ja voitele vedellä. Toista vesivoitelu paiston aikana vielä pari kertaa. Paista 15-20 min 225 asteessa.

Ja on muuten ihania ja rapeita sen vedellävoitelun ansiosta.