Tosiaan viime torstaina oli katsomassa sitä Lady Gagaa kaverin kanssa. Ohjelmaan kuuluin junamatka Helsinkiin, kaupungilla pyörimistä, syömistä, keikka, vähän baareilua ja sitten nukkumista. Perjantaina käytiin hotellin aamupalalla ja sitten hilpaisinkin jo juna-asemalle kohti kotia.

Eli matka alko kahdeksan aikaan torstaiaamuna Jyväskylän matkakeskukselta. Kamala juttu, mutta karkkiakauppa ei ollut silloin vielä auki, joten jouduin tyytymään matkaevääksi Picnicin paahtopaistipatonkiin. Tai siis sellaisen olisin ostanut kuitenkin kun en aamupalaa ollut ehtinyt syödä, mutta karkit olisi olleet kiva lisä :) En ollut ikinä ennen syönyt mitään Picnicin tuotteita ja se paahtopaistipatonki on ainakin ihana. Tosi mehevä ja herkullinen. Varmasti ostan vielä uudemmankin kerran.

Helsingissä suuntasin ensimmäisenä Kampin kauppakeskukseen. Tai paremminkin eksyin sinne kun olin suunistamassa Fredrikinkadulle. Joku ehkä arvaakin missä siellä Fredrikinkadulla kävin, mutta siitä myöhemmin ja mitä ihanuuksia sieltä ostin :) Mennessäni olin siis löytänyt Kampin, ja sinne suunnistin takaisin, kun kaverin linja-autokin saapui sinne. Odotellessani sitä linjaa, päätin poiketa elämäni ensimmäiselle Ben & Jerrysille ihan kioskille :)

Pyysin myyjältä jotain erikoista mitä ei kaupasta saa. Sain Cherry Garciaa, eli kirsikkakermajäätelöä, kirsikkaa ja tumman suklaan paloja. Kun suuhun sattui lusikallinen, jossa oli pelkkiä kirsikan paloja, oli maku hieman liian kirpakka, mutta kun samaan lusikalliseen tuli myös tummaa suklaata, niin ah, kun se oli hyvää. Tämä on kuulemma tuon kioskin suosituimpia tuotteita. En ehkä kotiin ostaisi, mutta kyllähän tuota aina pienen määrän voisi silloin tällöin maistella.

Kaverin saavuttua suunnistimme hotellille. Olimme varanneet huoneen Hotel Arthurista. Tässä kuvaa huoneestamme, joka oli todella suuri ja kivasti kalustettu. Oli työpöytää, nojatuolia ja sohvaa, sekä tämä sairaan leveä sänky ;) leveyttä oli varmaan se 2 m. Uskomatonta, mulle tällainen kotiinkin :D Oikein mukava hotelli ja edullinen.

Syömässä kävimme Il Duetossa, joka ei valitettavasti ihan lunastanut toiveitamme. Alkupalaksi kaveri otti Mozzarelline fritte, josta ei ole kunnollista kuvaa ja minä otin Crochette di patate, eli kinkkuperunakroketteja. Alkuruokien tulo pöytään kesti aivan käsittämättömän kauan, vaikka ravintola oli melkoisen tyhjä. Kaverin Mozzarellatikut olivat jäähtyneet matkalla pöytään, omani oilivat kyllä kuumia, mutta suhteellisen mauttomia. Lopputulema oli se, että molemmat maistuivat vain ja ainoastaan rasvalta, eikä oikein miltään muulta.

Kaveri tilasi pääruoaksi Margherita-pizzan ja sanoi ettei se ole kummoisen makuinen. Maistoin sitä, ja minulle tuli ensimmäisenä mieleen Kiinalaiset ravintolat. En osannut erotella, miksi, mutta vahvasti niin kuitenkin kävi.

Minun pääruokani oli Lasagne al forno, eli perus lasagne. Se oli ihan ok makuista, mutta joku viimeinen silaus siitä tuntui puuttuvan. Ehkä siinä ei ollut tarpeeksi mausteita. Annos oli kuitenkin hyvän kokoinen ja nälkä lähti suhteellisen edullisesti.

Hotellilla vaatteita vaihdettuamme suuntasimme rautatientorille ja sieltä Pasilan suunnille, Hartwall Areenalle. Eihän kaikki tietysti ihan putkeen mennyt ;) Päädyimme kyllä oikeaan bussiin, mutta jäimme liian aikaisin pois. Meni usko, ja jäimme aika kauas areenasta. Menimme sitten takaisin pysäkille ja seuraavalla linjalla perille asti. Onneksi Hklllä ei tarvitse erikseen pyytää siirtolippua niinkuin täällä Jyväskylässä matkustaakseen uudelleen samalla lipulla. Päädyimme siis kunnialla areenalle ja ilta saattoi alkaa.

Lämppärinä oli Semi precious weapons. Täältä voi tutustua heidän musiikkiin. Ei ehkä ihan minun mielimusiikkiani, kun oli jotain punkia tms, että aika kamalalta se kuulosti livenä. Mutta ei yhtään niin pahalta musiikkivideolta tai levyltä.

Istuimme hirvittävän kaukana lavasta ja korkealla niin että alussa meinasi huimata. Valojen sammuttua huimaus kuitenkin onneksi meni ohitse. En ollut koskaan käynyt areenalla, mutta olin kuvitellut, että siellä olisi vähän isommat screenit, mutta eipä ollut. Vain sellainen pieni säälittävä siellä kaaaaukana samalla seinällä kuin lava :/ eli ei ihan kamalasti nähty... Mutta kuultiin onneksi. Gaga vaihtoi asuja esityksen aikana reilun 10 kertaa, osa oli oudompia kuin toiset. Lavasteet olivat myös hienot ja niitäkin oli useita erilaisia esityksen kuluessa. Tässä alkuesitysen lavastusta.

Gaga muisti koko keikan ajan vahvasti sen, että oltiin Suomessa ja Helsingissä ja se alkoi vähän jossain vaiheessa jo ottaa pataan, kun koko ajan oli vain miten ihania suomalaiset on ja suomi sitä ja suomi tätä. Nuoleskelun makua ;) Tämä oli minusta ihanan aito juttu nimenomaan suomalaisia varten.

Viimeiseksi kappaleeksi Gaga vetäisi Bad Romancen, mikä villitsi yleisön ihan täysin.

Se on selvästi Gagan pidetyin kappale. Kaikki lauloivat mukana. Siitä olin yllättynyt, että keikka ei ollut k-18. Oli nimittäin niin täynnä kiroamista, erilaisten ruumiinosien (omien ja toisten) puristelua ja jossain vaiheessa jättimäiset miehiset elimet heijastettiin seinälle. Jotenkin tuntui pahalta istua 12 vuotiaiden vieressä katsomassa sitä. Vaikken mikään herkkis yleensä olekaan, mutta jotenkin Gaga on ehkä suunnattu hieman varttuneemmalle väelle.

Keikan jälkeen suunnistimme takaisin keskustaan bussilla, nyt jo kokeneina konkareina selvisimme siitä upeasti :D Päädyimme kurjan kelin takia ensimmäiseen vastaantulevaan baariin, Zetoriin. Varsinainen maalaismiljöö keskellä kaupunkia. Traktoreita tupa täynnä ja tosi kiva saluunalookki :D

Hassuja pikkutekstejä siellä täällä.

Nautimme tuolla muutaman juotavat sekä napostelulautasen, jota en nyt onnistunut tuolta nettisivuilta löytämään. Siinä oli kuitenkin lihapullia, makkaraa, kurkkua, porkkanaa, dippiä, ketsuppia, sinappia ja aivan taivaallisia perunoita. Kai ne oli vain leikattu ohuiksi viipaleiksi ja keitetty rasvassa ja maustettu. Mutta olivat tositosi herkkua.

Zetorista mentiin sitten nukkumaan. Aamulla ei kuitenkaan kovin virkeinä raahauduimme hotellin alakertaan aamiaiselle joka kuuluu hotelliöyn hintaan. Tarjolla oli erilaisia leipiä, leikkeleitä, kasviksia, kananmunaa, makkaroita, puuroa, muroja, mysliä jne. Kaikkea ihanaa.

Omalle lautaselleni päätyi sämpylää sekä tuota toista leipää, josta en ihan päässyt selvyyteen mitä se oli, meetvurstia sekä ihanaa pippurilihaa (otaksun sen olleen nautaa), sekä kasviksia ja juomaksi mehua.

Enhän toki yhdellä lautasellisella olisi kotiin asti jaksanut, joten toiselle lautaselle otin munakasta, jonka rakenne oli aika kamala, kahden erilaista makkaraa, pikkunakit olivat tosi jauhoisia, mistä yleensä tykkään makkarassa, mutta nämä olivat liikaa. Nuo isommat olivat sitten lihaisia mistä en tykkää, mutta nämä olivat selvästi parempia kuin ne toiset. Otin myös pari riisipiirakkaa sekä niiden päälle vielä sitä ihanaa pippurilihaa sekä maustekurkkuja.

Vähän niinkuin jälkkärin virkaa ajoi murot hillolla sekä maustamattomalla jukurtilla.

Sellainen reissu tällä kertaa. Oli kivaa, mutta olipa ihana tulla taas kotiin. Oon kyllä niin maalta, että Helsingin koko ahdistaa aika paljon... Eikä sekään ole edes mikään isoiso kaupunki ;)