Tein riisipuuroa tuossa joulun alla. Ideana oli tehdä siitä samalla sitten karjalanpiirakoita.

5 dl vettä

2,5 dl puuroriisiä

1 l punaista maitoa

1-1 1/2 tl suolaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisi. Keitä n. 10 min kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjia myöten sekoittaen puulastalla. Pienennä lämpö mahdollisimman pienelle ja kun kiehuminen tasoittuu, laita kansi päälle ja annan hautua  n. 45 min. Sekoita välillä hyvin.

1325418597_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaikka itse sanonkin näin ensimmäistä kertaa riisipuuroa tehneenä, että aika helkatin hyvän puuron sain aikaiseksi. Eikä palanut pohjaan yhtään :) Oon niin hyvä! Makukin oli ihan riisipuuronomainen, ei suurinta herkkuani, mutta tosi jees kuitenkin.