Mikä olisikaan parempi ruoka tällaiselle pakkaspäivälle kuin ihana lämmittävä tomaattikeitto. Tämä oli taas sellaista sooloilua, että ohje on sieltä täältä ja tuolta ja omasta päästä :)

2 sipulia

2 kynttä valkosipulia

öljyä

500 g tomaattimurskaa

n. 2 dl purkin huuhdevettä

sokeria

½ kasvisliemikuutio

suolaa

reilusti mustapippuria

cayannepippuria

paprikajauhetta

kuivattua chiliä

brieä muutama nokare

Kuulota silputtu sipuli öljyssä läpikuultavaksi, älä kuitenkaan ruskista. Halkaise kuoritut valkosipulinkynnet ja poista erillinen keskusta. Pilko pieneksi ja lisää kattilaan. Kuulottele vielä hetki ja lisää sitten tomaattimurska ja purkin huuhdevesi. Lisää sokeria, kasvisliemikuutio yms muut mausteet. Anna keittyä n. 15 min. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää joukkoon valkohomejuusto pieninä nokareina. Anna sulaa hetki. Sekoita ja tarkasta maku. Saa olla aika tulisen lämmittävää. Tarjoa raejuuston kanssa.

Ihanaa.. Kyllä tätä hiki päässä sai syödäkin :) mutta sehän on vaan hyvä että lämpiää varpaita myöten keittoa syömällä ;) Tomaattikeitot on ihan älyttömän hyviä ja helppoja ja halpoja tehdä, mutta silti niitä tulee hämmästyttävän harvoin tehtyä :/ miksihän... Tuo brie ehkä vähän pyöristi keiton makua, mutta saman asian ajaa vaikka kermalla tai tuorejuustolla. Tai hyvää on kokonaan ilmankin. Brieä minulla sattui olemaan kaapissa palanloppu, niin nakkasin sen sitten tuonne sekaan pois pyörimästä.