Nehän oli ne prinsessahäät silloin pari viikkoa sitten. Ihanat oli häät, jotenkin miksipä ei palaisi niihin tunnelmiin ruotsalaisten ruokien kanssa. Voi vaikka samalla katsoa videotallennetta häistä, tai lukea Aftonbladetin hääliitettä :D Tarjolla ruotsalaisia lihapullia:

500 g vähärasvaista naudan jauhelihaa (400 g kun pakkaus on sen kokoinen)
50 g pekonia (arviolta noin suurinpiirtein)
1 kananmuna 
1 dl kermaa 
1 sipuli (kevätsipuli, siksi on vihreää)
3/4 tl suolaa 
ripaus jauhettua valkopippuria


Pilko sipuli ja pekoni ja kuullota niitä pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko kananmunan rakenne ja sekoita kermaan. Lisää sipuli-pekoniseos joukkoon.



Vaivaa jauheliha mukaan ja sekoita sileäksi taikinaksi. Anna maustua tovi ja pyöritä taikinasta tasakokoisia lihapullia. Paista uunissa 200 asteessa kymmenisen minuuttia.


Tosi hyviä pullia olikin. Kivaa vaihtelua perinteisille suomalaisille pullille. Tarjolla myös graavilohta, jonka iloinen Mestarin Herkun kalakauppias oli minulle suolannut valmiiksi. Ja hyvin olikin suolannut :)

Ihanat kalasiivut asettuivat tarjolle yhtä ihanien Sinuhen jälkiuunineppareiden kanssa.

Myös ruotsalaista juustoa piti etsiä. Ja löytyihän sitä. Ei sitä kuuluisaa, vaan Bännevinnskubbea. Eli jotain paloviinajuustoa tms. Ihan sama minkä nimistä oli, mutta todella hyvää oli. Leikkautui kauniisti ja maku oli mieto, mutta kuitenkin maituva.

Ja tokikin, kyllähän uudet perunat ovat melko ruotsalainen juttu. Sitä en tiedä, minkä kanssa he ne nauttivat, mutta meikäläinen otti siihen asiaan ihan suomalaisen otteen ja söi voin kanssa.

Sellainen prinsessamuistelu. Vain prinsessakakku puuttui :D