Lopusta Gazpacho-keitosta tein sämpylöitä. Ohje oli ihan jonkun jauhopaketin kyljestä, mutta hieman muuteltuna, kun tuli tuota keittoa siihen.

hieman vettä, eli normaaliin taikinaan 5 dl

gazpachoa sen verran mitä sitä oli

ripaus sokeria ja suolaa, muista että keitto on jo itsessään suolainen, että ei ihan niin paljon kuin yleensä leipätaikinaan

1 pss kuivahiivaa

jauhoja

loraus öljyä

Lämmitä vesi ja Gazpacho hieman reilukädenlämpöiseksi ja lisää kuivahiiva. Lisää suola ja sokeri ja jauhoja. Vaivaa. Lisää öljy ja jauhoja sen verran että tulee mukavan kiinteä taikina. Anna kohota liinan alla 30 min. Leivo sitten sämpylöitä ja kohota pellillä liinan alla n 30 min. Voitele ennen paistoa maitovesiseoksella ja paista 225 asteessa 10-15, kunnes näyttävät kypsiltä.

Aika jännän makuisia tuli :) ei pahoja todellakaan, vain erikoisia. Kyllä näitä voisi seuraavastakin Gazpachosta tehdä :)