Ohje on Glorian Ruoka % Viini-lehdestä nro 7/2011, sivulta 97.

Pizzapohja:

3 dl vettä

25 g tuorehiivaa (n. 1/2 pss kuivahiivaa)

suolaa

6 dl jauhoja

3-4 rkl oliiviöljyä

(vajaa) 1 prk tomaattimurskaa

paketti HK:n aitonakkeja viipaleina

1 punainen paprika paloiteltuna

1/2 isosta purjosta viipaleina

3 tomaattia viipaleina (minulla miniluumutomaatteja puolikkaina)

oreganoa

paprikajauhetta

aromisuolaa (en laittanut)

1 pss rainbown emmental-juustoraastetta

Tee pohja: liota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja jauhot ja vaivaa kimmoisaksi, n. 5-10 min. Lisää lopuksi öljy. kohota kannen alla yön yli jääkaapissa. Itse pidin huoneen lämmössä pari tuntia kun en edellisenä iltana ehtinyt taikinaa tehdä.

Laita uuniin uunipelti ja laita uuni pelteineen lämpiämään 225 asteeseen. Kaulitse taikina uunipellin kokoiseksi levyksi ja levitä täytteet päälle. Siirrä pizza kuumalle uunipellille leivinpaperin päällä ja paista 225 asteessa 10-12 min (ei kylläkään riittänyt, sillä pohja oli niin tolkuttoman paksu, että paistoaika oli lähempänä puolta tuntia).

1323884146_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja näin komea pizza siitä tuli! Pohja oli kyllä todella paksu ja tuhti ja täytettäkin oli "reilusti" eli aivan järjettömän paljon. Jos tätä vielä tehdään niin ehkä vähän pienempi pohjataikina ja n. puolet nakkipaketista taitaisi olla sopiva.

Isäntä kyllä ihastui tähän, itse en niin paljon. Tämä ehkä onkin kyllä sellainen miesten ja lasten makuun sopiva pizza ;) Ensi kerralla ehkä kokeillaan vielä astetta miehisempää versiota johon tulee HK:n sinistä.

1323884164_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pizzaa syötiin ohjeen mukana tulleen sinappikastikkeen kanssa. Tässä pizza vielä kastikkeineen. Itse lisäsin vielä valkosipulia kypsän pizzan päälle ja jotenkin parani sillä huomattavasti. Ei tätä paljoa jaksanut kerralla syödä, oli sen verran tuhti pizza. Yksi pizza riittää siis koko perheelle.