Tämä ohje osui ihan ekana silmiini uusinta Yhteishyvän ruokaliitettä lukiessani, että tuota on pakko kokeilla. Ohje on siis Yhteishyvä Ruoka-lehdestä 8/2010, sivulta 9. Itse tein ohjeen puolikkaana, kun tein tämän siihen pikkuvuokaani. Mutta tässä siis se alkuperäinen ohje.

10-12 annosta

Pohja:

150 g leivontamargariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 1/2 dl venhäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

Täyte:

4 liivatelehteä

1 prk (200 g) vaniljarahkaa

2 rkl sokeria

2 rkl sitruunamehua

2 dl vispikermaa

200 g (4-5 dl) mustikoita

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot ja hiutaleet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita nopeasti.

Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta päälle leivinpaperipala ja painoksi esim. kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla 10 min. Ota herneet pois ja jatka paistamista vielä 5-8 min tai kunnes pohja saa hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä.

Pane liivatteet veteen pehmenemään. Sekoita rahka ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen yksitellen puristetut liivatteet. Anna hieman jäähtyä.  Valuta liivateseos rahkaseokseen. Vaahdota kerma. Lisää rahkaseokseen mustikat ja kermavaahto varovasti käännellen. Valuta täyte taikinapohjan päälle. Anna hyytyä jääkapissa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.

Aika kauan enemmän sain paistella tuota pohjaa, vaikka oli puolet pienempi. Herneitä ei ollut, joten hätäpäissäni käytin makarooneja :D mitä te muut käytätte.. en osaa edes kuvitella..

Minulla oli vain tavallista rahkaa, joten tarjoitus oli sekoittaa siihen vanilijasokeria, mutta en sitten muistanutkaan. Että se jäi kyllä puuttumaan. Ja kyllä se varmaan tuossa maussa aika paljon olisi merkinnyt. Ensi kerralla sitten. Mutta ihan hyvää oli ilmankin.