Tein fetapekonimuffineita. Ohje oli Pekonimuffinit alunperin, ja leikattu talteen Me Naisten numerosta 18/2007. Fetana käytin Filoksen fetaa, joka oli ihan ok. Ei mitenkään erityisen superhyvää, mutta hyvää kuitenkin.

n. 12 kpl, valmistusaika 45 min

140 g pekonia

250 g kirsikkatomaatteja (laitoin tavallista)

5 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

2 1/2 tl leivinjauhetta

1 rkl tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua (jätin pois)

2 1/2 dl maitoa (nesteeksi laitoin osan nakkikeiton liemestä)

1 dl majoneesia

(lisäsin sitä fetaa paketillisen)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko pekonit pienemmiksi ja laita paistumaan rapeaksi. Aloita kylmällä pannulla paistaminen. Kuutioi tomaatit (jos käytät niitä pikkutomaatteja niin jätä kuusi tomaattia koristelua varten. Yhdistä jauhot, suola, leivinjauhe ja timjami. Sekoita toisessa astiassa maito (nakkikeiton liemi) ja majoneesi. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita niin että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Lisää pekoni, feta ja tomaatit. Jaa taikina muffinivuokiin (ja paina pinnalle koristeeksi puolikas minitomaatti). Paista 200 asteessa n. 20 min. Tarjoile lämpiminä.

Lämpiminä nämä olivat ehdottomasti parhaita. Maku hieman kärsi kun olivat kylmässä. Eivät ne silloinkaan pahoja olleet.. Ihan hyvä suolaisen muffinin ohje...