männä viikolla, joten täytyihän sitä ihan pienet kahvikestit pitää vanhemmille ja mummoille. Itsetehtyjä tarjoamisia oli taas se Guinnesskakku, tällä kertaa ihan oikeasta Guinneksesta tehtynä, Valkosuklaa-mustikkamuffinit ja rullavoileipäkakku kinkkutäytteellä.

Eli Guinnesskakkua en ala enää kertaamaan ohje löytyy linkistä. Sen sijaan muffinien ohjeen löysin Hellapoliisilta, josta sen sitten nappasin. Ohjeesta tulee n. 16 muffinia.

3 munaa
1 1/4 dl sokeria
100 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl Flora vanillaa
80 g valkosuklaata (tai mustikka-valkosuklaata)
1 1/2-2 dl mustikoita

Sulata rasva, siirrä syrjään ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä murusiksi leikattu tai rouhittu suklaa ja jäähtynyt rasva.

Lisää Flora vanilla ja lopuksi varovasti sekoittaen mustikat ettei väri kovin paljoa leviä..

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Kuvaa ei muffineista nyt tullut, kun sohlasin jotain kameran kanssa, ja kaikki meni pilalle :/ mutta ne näytti kyllä tosi kivoille ;)

Voileipäkakku oli sitten Rakkaudesta ruokaan-blogista, jossa erilaisia malleja löytyikin monia. Äitinihän tätä ohjetta jo jokin aika sitten kokeili, ja kehui erittäin helpoksi tehdä. Muuttelin täytteitä omaan makuun sopivammiksi.

16 palaa paahtoleipää

300 g ruohosipulituorejuustoa

(hieman maustamatonta majoneesia)

1 paprika

200 g kinkkusuikaleita

pätkä kurkkua

maitoa 1/2 dl

Leikkaa leivistä reunat pois. Lado ne vieriviereen tiiviisti leivinpaperin päälle. Kostuta levy maidolla.  Pilko kinkkuruikaleita pienemmäksi, pilko paprika pieniksi palasiksi, raasta kurkku. Sekoita edellämainitut täytteen ainekset keskenään, ja 200 g tuorejuustoa (ja majoneesia) sekaan. Levitä täyte leiville reunoille asti. Kääri rullalle leivinpaperin sisään, ja tiukenna pakettia vielä tuorekelmulla. Jätä yöksi jääkaappiin lepäilemään.

Päälliseen laitoin lopun tuorejuuston, jota notkistin hieman majoneesilla. Levitin seoksen tasaisesti kakun päälle ja koristeeksi kurkun siivuja, kirsikkatomaatinpuolikkaita, kinkku- ja paprikakuutioita.